Macska, kő

Hetek, közök, napok és őszinte semmiségek

Az információ humora

2010. június 28. 18:24 - Hűvös Ágnes

Olvasom (hogy miért ezt, ne kérdezze senki), hogy Owen belerúgott Capellóba. Persze fociról van szó, amihez nem értek, és nem is ambicionálom a szakértői státuszt. Ennek ellenére megragad az a bizalom, amivel engem az online és print médiumok kezelnek - csak semmi magyarázkodás, ki rugdos kit és miért. Hiszen én mindent tudok!

De ha mégsem tudnék mindent, ott van az internet egész tágas mezeje, ahol bármilyen baromságra néhány kattintással meg némi keresési rutinnal megteremtem az alapot. Hogy nem igaz, rá se ránts - elég hinni benne.

Elárulom, nem tudtam mindent, de volt min elálmodoznom.

1. variáció: maradjunk a jelennél, Nora Owen ír politikus taposott lábbal a brit csapatkapitányba. 

Nagy ügy, megcsúszhatott a járdaszélen a kedves idős hölgy, ebből még nem kellene sajtóhírt csinálni - rettenetes, milyen uborkaszerzon lehet a nemzetközi médiában. Bár ha jobban megnézem, tényleg van valami ragadozó jelleg a pillantásában...

 

2. variáció: Hugh Parri Owen welsh teológus, író és akadémikus találkozása Luigi Capello katonatiszttel fajult fizikai agresszióig. Nem csoda, Owen még igen fiatal volt, amikor Capello fasiszta lett. Persze később az egyház eltussolta az ügyet, ilyenek ezek a papok... kínos lett volna a köztiszteletben álló tudósról megtudni a keserű igazságot, ő is érzelmei rabja. Most viszont a pedofilbotrányok kapcsán előbukkanak más csontvázak is, várható a pápai bocsánatkérés az olasz szélsőjobbtól, talán ezért került a sajtó elé a történet. Azért ne higgyünk az egyoldalú megfogalmazásoknak. Capello valószínűleg visszalőtt.

 

3. variáció: a 17. században Giovanni Antonio Capello festő és kortársa, a nagy John Owen kaptak össze. Capello szétvert egy vásznat Owen fején, de Owen - nonkonformista lévén - nem használta professziója szimbólumait (pedig egy 17. századi Bibliával vagy egy jól kihegyezett tollal már ölni lehet), ehelyett rugdosott. Puritán vallástudóshoz méltatlan eljárás, szégyellje magát, századok megvetése hulljon a fejére.

 

Tovább is van, ezernyi név, akik akár verekedhettek volna. Már csak aztnem tudom, szegény Bianca Capellóval kinek lehetett baja.

De ha valaki rájön, szóljon!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://macskako.blog.hu/api/trackback/id/tr562116613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.