Macska, kő

Hetek, közök, napok és őszinte semmiségek

KandÚr

2011. augusztus 26. 10:23 - Hűvös Ágnes

Lelepleztem egy összeesküvést.

Előzmények
Az összeesküvés úgy kezdődött, hogy a kandúrom vesebeteg lett. Kórház, kezelések, végül a szigorú verdikt: csak speciális tápot kaphat. Mivel kerti macska, ez igen-igen nehezen megoldható, lévén vadászik is, meg persze átjár a haverokhoz, és ott is begyűjti a jó falatokat. De amit lehet, megteszünk, így a tányérjába innentől csak vesebetegnek való macskakaja kerül. A gond csak az, hogy a kandúr egyáltalán, egy kicsit se szereti ezt a kaját - ellentétben az összes többi környékbeli állattal, akik viszont rajonganak érte. Itt kezdődik az összeesküvés tanulságos története.

Az összeesküvés
(1) A két macskám külön-külön tányérban, egyszerre kap enni. Amíg nézem őket, addig a vesebeteg táp fölé fekete fej hajol, a normál kaját cirmos fülek takarják. Ha elfordulok egy pillanatra, visszafordulván a spec. tápon cirmos fej nyammog, a normál táp fölött fekete farkinca lobog diadalmasan. Mindezt néhány másodperc alatt megvalósítják.
(2) Esténként 7 körül van vacsora. A sünök 10 körül kezdenek jönni. Hétkor a kandúr leül a tálja mellé, beleeszik, majd vár. És vár. És vár. Megjelenik az első sün, kandúr udvariasan odébbül, megvárja, amíg a sün jóllakik, majd a kandúr kétségbeesett kopogtatásba kezd a teraszajtón (ld. film alább), hogy ugyan már, adjon neki valaki vacsorát, mert ő bizony éhen maradt... ezek a galád sünök!
(3) Van a környéken néhány macska, amiket az én macskáim elviselnek a kertben, néhányat pedig rögtön elkergetnek. Egy félénk szürke egészen mostanáig az utóbbi kategóriába tartozott, mostanában azonban egyre hasasodik (láthatóan vemhes), és folyton éhes. A kandúr pedig előzékenyen megkínálja minden alkalommal a tányérjából. Nehogy éhen maradjon szegény kismama, hiszen neki vagy hat helyett kell ennie...

Értelmezése
A kandúrom pont olyan értelmes, mint a legtöbb férfi. Finnyássága igényesség, számító intelligenciája előzékenység, hangulatváltozása a jó nevelés (kései) diadala. Egy gengszter a jólfésült fajtából. Pontosan tudja, hogy megteheti. Szóljon, aki nem imádja a kedves gengsztereket... mert a sünök, a nőstény macskák és én is az áldozatai vagyunk. És én még csak macskatápot se kapok cserébe (pfuj).

komment
Címkék: mosoly magán

A bejegyzés trackback címe:

https://macskako.blog.hu/api/trackback/id/tr363181476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.