Macska, kő

Hetek, közök, napok és őszinte semmiségek

Elbújni egy üveglap mögé

2011. augusztus 31. 09:15 - Hűvös Ágnes

Olvasgattam a közösségi média működéséről ezt-azt. Az angol nyelvű cikkekben a szerzők egyre-másra emlegetik, hogyan generálhatunk napok alatt magunknak 1500-1600 barátot. A gyerekvédő honlapok hosszan részletezik, hány csaló és hogyan vakítja a naiv felhasználót "festett orcával", hamis szavakkal. Arról azonban alig-alig szólnak, hogy a tisztességes, hétköznapi ember hogyan csapja be önmagát és társait, amikor az arckönyvön vagy más közösségi oldalakon kóborol.

Barátok (friends). Társalgás (chat), társkeresés, felhasználó (profile). Ugyan már... Láthatatlanok vagyunk, magányosok, a képernyő lapja mögött bújó fantomok. Eltűnhetünk - mintha sose léteztünk volna. Delete profile. És a másik is eltüntethető. Kiszerettem belőled, ezentúl semmi közöm hozzád. Unfriend.

De akárhogy bujkálunk, mégis sejthető, hogy az üveg mögött emberi lények gubbasztanak, erőlködve, fésületlenül, szagosan. Legfeljebb tehetünk úgy, mintha nem tudnánk. Az úgy illendőbb.

Talán nem véletlen, hogy újra eszembe jutott: valahol Houstonban létezik egy nyilvános vécé - detektívtükörből.

Kívülről csak magadat látod,
belülről a járókelőket. 

Mintha a neten társalognál.
Szar ügy.

(képek webhelye)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://macskako.blog.hu/api/trackback/id/tr643190271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.