Macska, kő

Hetek, közök, napok és őszinte semmiségek

Visszavonhatatlanul felnövünk

2011. szeptember 01. 09:15 - Hűvös Ágnes

Mostanában egyre többször mondom ki, hogy valami éppen eggyel több információ, mint amire szükségem volt. Elértem azt a korszakot, amikor már nem akarok mindent érteni. Sőt. A nemtudás felment elég sok minden alól.

Azt hiszem, Ádám és Éva igen-igen éretlenek voltak, amikor az a bizonyos afférjuk volt a Tudás Fájával. Ha kicsit is többet tudnak, messze elkerülték volna a tiltott gyümölcsöt.

Most tehát 18-as karikás bejegyzés következik. Hidd el, nem akarod tudni.

Nem akarod tudni, hogyan készülnek bizonyos ételek. Nem akarod tudni, hogyan halt meg az az állat, amiből a nem akarod tudni bűzös beleket kiszedték, nem akarod tudni megnyúzták, majd nem akarod tudni a máj, vese, tüdő, csontvelő... nem, ezt tényleg jobb nem tudni. Edd meg szépen, amit édesanyád a tányérodra tesz.

Nem akarod tudni, hogy milyen leszel a halálod után. Püffedt vagy éppen csontsovány, sárga bőrrel és halott szemekkel. Talán azt sem akarod tudni, közvetlenül előtte milyen leszel. Halhatatlanok vagyunk, utána pedig már annyira halottak, hogy az esztétikummal nem kell törődnünk.

Nem akarod tudni, milyen a férfi vagy nő arca, aki az imént megkívánt... az arca, amikor otthon magához nyúl, és nem akarod tudni téged vagy mást képzel maga elé, miközben elélvez. Hidd el, jobb neked, ha csak azt tudod, milyen gyöngéden pillant most rád. A ragadozók, az eltorzult arcú, mohó magányosok nem ilyen vonzóak.

Nem akarod tudni, ki és hogyan szerezte azt az ékkövet, amit a gyűrűdben viselsz. Nem akarod tudni, mit talál a takarítónő naponta sokszor a gyorsétterem vécéjében, ahol tegnap pisiltél. Nem akarod tudni, kit és hányszor üt meg a kedvese (férje, felesége), nem akarod tudni melyik gyereket és hányszor erőszakolnak meg akár abban a háztömbben, ahol laksz, nap mint nap. Nem akarod tudni,  régi szeretőd mit gondol rólad, mit mesél rólad. Nem akarod tudni, valójában milyen a világ.

Most már sejted? Akkor felnőttél.

Kérlek, hazudj nekem. Legalább néha, kíméletből.

komment
Címkék: magán jogos

A bejegyzés trackback címe:

https://macskako.blog.hu/api/trackback/id/tr873190258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.