Macska, kő

Hetek, közök, napok és őszinte semmiségek

Palackposta és Berzsián

2012. május 17. 14:19 - Hűvös Ágnes

Az ünnep jön és megy - valahogy úgy, mint a postás, aki becsönget, pénzt hoz vagy pénzt kér, üzenetet közvetít, mindenképpen ad, akkor is, ha nem örülsz neki, és aztán elhúzza a csíkot. Akármit hozott, akkor és ott át kell venni. Mindegy, éppen milyen kedved van.

Az édesanyám, Hűvös Éva idén lesz 70 éves, június 24-én.

De most nem tud mosolyogva ajtót nyitni az ünnepnek. Ez most  a bánat ideje. Az ünnep nevű postás kívül reked, mint Berzsián költő barátai, amikor Berzsián az emberiség elől bezárkózván a csöngőt a páncélszerkrénye belsejébe szerelte át.

Mégis, sokan vagyunk, akik szeretetből, tiszteletből köszöntenénk őt - gondolatban vagy szavakkal, rajzokkal, mesékkel, neki ajánlott művekkel, öleléssel. Te, aki talán szívesen felköszöntenéd... neked mi a fontos?


Ha az, hogy lásd Éva arcán az örömöt, akkor kérlek, várj. Ígérem, ha tehetjük, a következő szülinapi buliján várunk téged is egy kertben vagy egy tágas teraszon, ahol fröccsöt iszunk és limonádét, együtt falatozunk, és együtt nevetünk.

De ha inkább az a fontos, hogy Éva örüljön - és mindegy, hogy ezt látod-e vagy sem, vagy hogy pontosan mikor ér el hozzá -, akkor küldj palackpostát neki. Azaz...

  1. Írj egy kedves levelet, keress elő néhány régi fényképet vagy rajzolj valamit, szedj össze néhány apró tárgyat, kavicsot, ágacskát, esetleg másolj DVD-re néhány képet, hangfelvételt, zenét - olyasmit, aminek Éva szerinted örülne.
  2. Pakold bele mindezt egy dobozba, ládikóba, befőttesüvegbe, zsákocskába, borítékba, amibe fér.
  3. Tedd mellé a nevedet, címedet (e-mail, telefon) is. Ez fontos.
  4. Írj egy levelet nekem a huvos.agnes (kukac) gmail.com -ra vagy hívj fel, ha tudod a számom. Megbeszéljük, hogyan jusson el hozzám a palackpostád. Minél előbb.
  5. Oszd meg ezt a hírt mindazokkal, akikről úgy gondolod, szívesen varázsolnának mosolyt Éva arcára.

Három dolgot ígérek neked:

  1. A lehető legjobb pillanatban átadjuk az ajándékodat Évának.
  2. Ha adsz e-mailcímet, írunk neked pár sort az ajándékátadás után, és hű beszámolót adunk Éva arckifejezéséről.
  3. Amikor pedig elérkezik az öröm ideje is, hívunk majd, hogy legyél velünk, és tízzel nagyobb murit csapunk, mint mikor Berzsián költő köszöntötte mesterét annak 60 és háromnegyedik születésnapján.

Á.

komment
Címkék: magán anyás

A bejegyzés trackback címe:

https://macskako.blog.hu/api/trackback/id/tr214515172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.