Macska, kő

Hetek, közök, napok és őszinte semmiségek

Korunkból adódóan

2016. február 07. 11:52 - Hűvös Ágnes

dj-690986_1280.jpg

Nemrég szembesültem azzal, hogy elkezdődött a B-oldal, azaz a buli második fele. Ezt nem érthetik, akik még nem jutottak el ide... nemcsak azért, mert itt az empátia nem elég, saját élmény kell, hanem azért is, mert akik később érkeznek, azoknak már a bakelitről lecsúszó tű surrogása is ismeretlen. Generáció vagyunk, közös világgal, közös szubkultúrával. És ezen a nagy törzsön belül is van egy kis falunyi ember, akikkel közös múltat osztok meg. Ez a poszt főleg nekik szól - de ha téged nem ismerlek, akkor is lehet, hogy rólad írtam. Ki tudja. Korunkból adódóan te magad is eldöntheted.

Nem számítottam rá, hogy ennyire nehezen élem majd meg a születésnapomat. Ha nem is a koromból adódóan, hanem mindazért, ami az elmúlt években történt velem, végül súlyos lett ez a pillanat, nagy rakománnyi kő. Az egyik, amit ez hozott, az az elhatározás volt, hogy számot vetek az értékekkel, kikukázom a feleslegest, és nagyobb figyelmet fordítok arra, amit szeretnék megtartani, mert nehéz cipelni annyi mindent. A selejtezés végén szinte csak egy dolog maradt, amihez ragaszkodom: a barátaim. Banális, a gondokodástörténetben milliószor leírt gondolat lett, hogy a végén nem marad más, csak a tetteink és a kapcsolataink. De ez nem a vége még, hanem egy pillanat, ahol már tudom, melyik irányba nézek.

Nem tudom, magadat a barátaim közé számolod-e. Eszembe jutsz-e időről időre, emlegetlek-e néha. És mivel korunkból adódóan lehetek magammal is, veled is fájdalmasan őszinte - mit finomkodjak, hiszen a buli végén úgyis hazamegyünk mind -, azt kell mondanom, ha a barátom vagy is, nem tartozunk egymásnak semmivel.

Ez az egyik legjobb mondat, amit kimondhatok a barátaimmal kapcsolatban: függetlenek vagyunk,

nem tartozunk egymásnak semmivel.

Mindazt, amit eddig adtunk egymásnak, úgy adtuk, hogy nem vártunk cserébe semmit. Ha nem így lett volna, most nem lennénk barátok. Éppen ezért, ha bármit adunk egymásnak a továbbiakban, azt nem hálából vagy adósságként adjuk, hanem belső indíttatásból, ajándékba. Ízlelgesd ezt.

És tudod, mi a legjobb? Hogy ha hiányzol és meginnék veled egy pohár valamit, azt sem neked adom. Magamnak tartozom azzal, hogy megkérdezzem, van-e kedved beszélgetni. Te pedig magadnak tartozol azzal, hogy őszintén válaszolj. Magadnak tartozol azzal, hogy rendet rakj a szívedben, hogy eldöntsd, beférek-e vagy sem, mert itt, a lemez B oldalán már csak jó számok lehetnek. Ha valamit itt elrontunk, elhazudunk, azt már nem lesz időnk megjavítani.

B oldal. Tudom, barátom, hogy érted, mit jelent ez. Ha másért nem, hát korunkból adódóan.

Iszol velem egy teát?

komment
Címkék: magán

A bejegyzés trackback címe:

https://macskako.blog.hu/api/trackback/id/tr308367536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.