Macska, kő

Hetek, közök, napok és őszinte semmiségek

A gyerekek logikus lények

2016. április 04. 12:40 - Hűvös Ágnes

gl0000223-1560x1036.jpg

Pár éve egy gyerek 4. születésnapjára voltam hivatalos. Most erről akarok mesélni neked. A gyerek, név szerint Dani egy doboznyi dínót kapott, mivel éppen a dínó a mániája. "Dínó" behelyettesíthető bármely, 4 évesek által favorizált mütyürrel, a történet szempontjából lényegtelen. Szóval Dani kapott a szüleitől egy nagy doboz régen vágyott dínót, ebéd után, az étteremben, ahol a születésnapot ünnepelték.

Gyönyörű doboz volt: tele tarka, izgalmas dínókkal, mindenféle kiegészítővel, szét lehetett pakolni és tobzódniiiii........ egészen addig, amíg valamelyik felnőtt fel nem vetette, hogy

- DANIKÁM! Egy étteremben nem illik így szétpakolni. Pakoljunk össze.

- Neeeeeeeeeeeeeeeem nemnemnemnemnemmmmmhhhmmm.

- De igen,majd fent a szobában kipakolhatod. De csak ha az öcsédnek is adsz belőle.

- Neeeeeeeeeeeeeeeem nemnemnemnemnemmmmmhhhmmm.

Na, de itt nincs vége a mesének, ez még csak az alapkonfliktus.

Jött a nagynéni, aki értette: ez a gyerek most kapta a kincset, élvezni akarja, de máris megfosztják tőle, szabályozzák, korlátozzák. (Mit szólna Papa, ha nem ülhetne egy hétig az új autóba, mert összekoszolja? vagy Mama, ha nem használhatná az új cipőt, aminek annyira örül? Neeeeeeeeeeeeeeeem nemnemnemnemnemmmmmhhhmmm. Ez persze nem hangzott el, de nagynéni fejében bizony megképzett.)

Nagynéni kézenfogta a hisztiző dedet, és megkérdezte, hogy ded segít-e elszállítani a dínókat olyan helyre, ahol szétpakolhatók. Szó bennszakad, hang fennakad, sűrű bólogatás. Oké, akkor te hozod ezt a két nagyot, én meg a kicsiket a dobozban, milyen, jó, hogy anyáék már így összepakolták. A kisautót hagyjuk itt, azt majd anyáék hozzák. És Dani és nénikéje elballagtak egy füves-parkos területre, ahol kitűnően szét lehet pakolni dobozból, mancsból. És jött a csodálók serege is: hűűűűűűűű, mennyi dínó, játszhatunk vele?

Fél órával később boldog ded három másik, a szomszédban üdülő fiúgyerekkel élvezte a dínók szét- és összepakolását, teljes békében és örömben. Dani nagylelkűen megosztotta a többi gyerekkel a kincset, kivéve egy darabot, amit az öccsének tett félre. Ekkor megjelent ZordAtya, és megfeddte Danit:

- DANIKÁM! Már megint szétpakoltál. Most azonnal összepakolom, és viszem a szobába, mert különben elvesznek. Ez az öt nagy marad, ezt nem tudod szétszórni.

És meg is tette.

Dani szó nélkül ráborult az öt megmaradt kincsre, és többé nem adott egyet sem, senkinek, az öccsének se. A másik három gyerek elment focizni, öccs csak lopva mert a dínókhoz nyúlni, mert tudta: tuti a fejbeverés. A dínók a délután hátralévő részében többször megdöglöttek, valamint felfalták egymást. Vidám délután volt.

 

KIÁLTVÁNY

Kedves felnőttek! Ha nem tudtok egy gyerek fejével gondolkodni,
ha nem vagytok elég jó szülők ahhoz, hogy partnernek tekintsétek gyermekeiteket

- legalább hallgassatok egy kicsit a logikátokra.

komment
Címkék: magán jogos anyás

A bejegyzés trackback címe:

https://macskako.blog.hu/api/trackback/id/tr532114743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.